Tenhle nápoj inspirovaný Indií můžete podávat jako alternativu k latte. Čaj darjeeling, černý pepř a skořice spolu s lískooříškovým nápojem vytvářejí překrásný aromatický souzvuk.
Suroviny
skořice
1
svitek
vanilkový lusk
½
ks
podélně rozříznutý
zázvor (čerstvý)
2
cm
oloupaný a na krájený na plátky
kardamom
6
tobolek
hřebíček
6
ks
pepř celý
1
ČL
čaj
2
ks
2 sáčky černého čaje (nejlépe darjeelingu)
kokosový cukr
40
g
lískooříškové mléko
500
ml
Postup
1
Do rendlíku nalijte 500 ml vody, vložte skořici, vanilku, zázvor, kardamom, hřebíček a pepř. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a zvolna vařte 10 minut bez pokličky.
2
Odstavte, ponořte čajové sáčky a nechte louhovat 3 minuty. Pak čaj vyjměte a vmíchejte kokosový cukr. Jakmile se cukr rozpustí, sceďte koření a nálev vychlaďte. Před podáváním vmíchejte lískooříškový nápoj. Podávejte s ledem.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.