Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrnová omáčka s rýží

Cizrnová omáčka s rýží

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2507 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 342 g
Tuky 65 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

rýže basmati 120 g
olivový olej 2 PL
cizrna 400 g
předvařená
kajenský pepř ½
sójová smetana 100 ml

Postup

1

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu (25-35 minut).

2

Na dvou lžících olivového oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku.

3

Po 2 minutách přidáme rajčatový protlak, scezenou cizrnu a na kostičky nakrájené rajče. Opékáme 5 minut.

4

Přidáme kayenský pepř, sladkou papriku a vše zamícháme. Vše zalijeme rostlinnou smetanou, necháme 5 minut provařit a podáváme společně s rýží.

Vynikajici!

Autor: Petra Varecka

Apetit magazín