Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.7/5 Počet hodnocení: 35
Do 30 minut Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1453 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 57 g
Tuky 126 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fazolové lusky na smetaně jsou rychlým bezmasým jídlem, které připravíte během chvilky. Fazolky se smetanovou omáčkou podávejte s novými bramborami a vařeným vejcem. Stejně dobré jsou také s masem. Recept je velmi jednoduchý a chutný.

Suroviny

fazolky zelené 500 g
ocet 1 ČL
sůl
pepř

Postup

1

Fazolové lusky uvařte ve slané vodě téměř do měkka. Přeceďte je (vodu uchovejte) a nechte okapat.

2

Rozpusťte máslo, zasypte moukou, čímž vytvoříte světlou jíšku. Tu zřeďte vodou z lusků a smetanou. Dobře rozšlehejte a provařte.

3

Během vaření zakápněte omáčku octem a přidejte koření.

4

Do omáčky vraťte fazolky, společně ještě chvíli poduste a podávejte s novými bramborami. Dobré jsou jak s masem, tak s uvařeným vejcem.

Foto: Flickr.com

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...