Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kedlubnové skleničky
Kedlubnové skleničky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kedlubnové skleničky

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1583 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 78 g
Tuky 119 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaný pohár potěší stejně jako ten sladký. Tenhle je navíc plný chuti a vitaminů. Při jeho přípravě se řiďte stejnými zákonitostmi – kombinujte sladké se slaným, nezapomeňte na krémovou a křupavou složku. Kontrast textur promění zdánlivě obyčejnou skleničku v gurmánský zážitek.

Suroviny

strouhanka 2 PL
nejlépe panko
mleté
olivový olej 4 PL
koriandr mletý špetka
fenyklová semínka špetka
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
LZE VYNECHAT
kedlubna 300 g
oloupaná a nakrájená na kostičky
na kostičky, lze nahradit nektarinkami
baby římský salát 2 hrsti
nebo jiné zelené lístky
kapary 1 PL
v soli, propláchnuté a osušené
NA ZÁLIVKU
med 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
nebo podle chuti

Postup

1

Strouhanku a mleté mandle opečte na oleji dozlatova. Přidejte koření, osolte a opepřete, odstavte a nechte vychladnout.

2

Smíchejte přísady na zálivku a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

3

V míse promíchejte opečenou slaninu, kedlubny a ovoce. Přidejte zálivku a promíchejte.

4

Salátové listy rozdělte do skleniček – snažte se je postavit podél stěn, doplňte kedlubnovo-ovocným salátkem.

 
5

Podávejte posypané ochucenou strouhankou a kapary.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín