Skvělý slaný dezert.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. V míse rozmačkejte fazole (dobře to jde mačkadlem na brambory nebo kvedlačkou; můžete je i rozmixovat, ale ne na kaši). Vmíchejte koření, chilli omáčku a sýr; hrst ementálu si nechte na posypání.
Na pomoučenou pracovní plochu rozložte pláty těsta (na obdélník velký asi 30 x 40 cm); možná bude těsto nutné rozválet a okrájet. Obdélník pak rozkrojte na tři pruhy 10 x 40 cm.
Z fazolové směsi vytvarujte malé šišky a položte je na prostředek těsta. Po delší straně ho navlhčete a pruh pevně zaviňte. Každý závitek rozkrojte na čtyři díly, takže jich získáte dvanáct.
Švem dolů naklaďte na plech, potřete vajíčkem a posypte zbylým sýrem. Pečte 15–20 minut, až se ,kremrole nafouknou a zezlátnou. Nechte je na plechu pět minut chladnout, aby sýr v náplni ztuhl. Pak půjdou snadno dolů.
Komentáře