Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fazolové kremrole
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5080 kcal
Bílkoviny 258 g
Sacharidy 632 g
Tuky 179 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý slaný dezert.

Suroviny

z konzervy, scezené a propláchnuté
tymián sušený ½ ČL
strouhaný
raději pláty
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. V míse rozmačkejte fazole (dobře to jde mačkadlem na brambory nebo kvedlačkou; můžete je i rozmixovat, ale ne na kaši). Vmíchejte koření, chilli omáčku a sýr; hrst ementálu si nechte na posypání.

2

Na pomoučenou pracovní plochu rozložte pláty těsta (na obdélník velký asi 30 x 40 cm); možná bude těsto nutné rozválet a okrájet. Obdélník pak rozkrojte na tři pruhy 10 x 40 cm.

3

Z fazolové směsi vytvarujte malé šišky a položte je na prostředek těsta. Po delší straně ho navlhčete a pruh pevně zaviňte. Každý závitek rozkrojte na čtyři díly, takže jich získáte dvanáct.

4

Švem dolů naklaďte na plech, potřete vajíčkem a posypte zbylým sýrem. Pečte 15–20 minut, až se ,kremrole nafouknou a zezlátnou. Nechte je na plechu pět minut chladnout, aby sýr v náplni ztuhl. Pak půjdou snadno dolů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 09:44
Recept se nachází v č.2/05, str.29

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...