Tuhle lahodnou měkkou rybu s křupavou bruschettou, podávejte se salsou verde.
Suroviny
citron
4
ks
makrela
4
ks
chilli paprička
2
ks
nakrájená nadrobno
estragon
4
snítka
čerstvý
olivový olej
80
ml
K podávání
chleba bílý
1
ks
italský, na plátky
olivový olej
napotření
česnek
2
stroužky
na potření
Postup
1
Citrony nakrájejte na plátky a grilujte po obou stranách doměkka a dozlatova. Makrely naplňte grilovanými citrony, chilli a estragonem, potřete je olivovým olejem a dejte na rozpálený gril. Rybu grilujte tak dlouho, dokud se maso nezačne oddělovat od kostí (zhruba 6–8 minut). Během grilování jednou obraťte.
2
Plátky italského chleba potřete olivovým olejem a grilujte po obou stranách dozlatova, potom potřete česnekem.
3
Ryby sundejte z grilu, opatrně vyjměte páteř. Doplňte salsou verde a podávejte s opečeným chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů)
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů)
- Ryba na rožni: Odlehčete letní grilovačku(15 receptů)
- 7x ryby a plody moře z grilu(7 receptů)