Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 146
Do hodiny Velmi snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8300 kcal
Bílkoviny 980 g
Sacharidy 425 g
Tuky 283 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Růžový dort pro malé i velké princezny.

Suroviny

máslo 175 g
studené
sůl 1 špetka
Na náplň
jahody 500 g
želatina 7 plátků
mléko 100 ml
ricotta 250 g
Na ozdobení
máta
lístky
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Nasekané máslo promněte s moukou, cukrem a špetkou soli a zpracujte na soudržné těsto. Poté ho pomocí lžíce vtlačte do formy o průměru 20 cm. Propíchejte dno vidličkou a pečte 25–30 minut, dokud nebude těsto upečené dorůžova. Nechte vychladnout.

2

Na náplň rozmixujte 500 g jahod a pak je protřete přes jemné sítko tak, abyste je zbavili semínek. Namočte želatinu do studené vody. Mléko vlijte do hrnce, zahřejte a odstavte. Ze želatiny vymačkejte vodu, přidejte ji k mléku a promíchejte, aby se rozpustila. Nechte trochu zchladnout.

3

V míse promíchejte jahodové pyré, mléko se želatinou, ricottu a cukr. Smetanu ušlehejte a zlehka přimíchejte do náplně. Směs vlijte na připravený základ a dejte chladit (ideálně přes noc).

4

Dort vyjměte z formy, ozdobte nakrájeným ovocem a mátou a pocukrujte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/6

Komentáře

09.09.2016 14:02

Dort se zatím chladí v ledničce, akorát mě vyšlo těsto vysoké 2 cm, do formy o průměru 20 cm, to mi přijde hodně, i krém vyšel dost vysoký,tak nevím,zda je to tak správně, recept mi připadá spíše na formu o průměru 24 cm..

Apetit magazín