Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtová zmrzlina s medovo-grepovým přelivem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2000 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 344 g
Tuky 37 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyrobte si vlastní domácí zmrzlinu s hořkosladkým přelivem. Zvládnete to i bez zmrzlinovače!

Suroviny

třtinový cukr 200 g
Na medovo-grepový přeliv
růžový, oloupaný
med 4 PL
máta
lístky, k podávání

Postup

1

Dejte cukr do mísy, pak do ní vyškrabejte semínka z podélně rozpůleného vanilkového lusku. Vmíchejte jogurt a počkejte, až se cukr rozpustí. Přesuňte do zmrzlinovače. Pokud nemáte přístroj, dejte směs do mrazuvzdorné nádoby a dejte ji na 4–6 hodin do mrazničky a každou hodinu promíchejte lžící.

2

Potáhněte potravinářskou fólií formu na biskupský chlebíček a částečně ztuhlou zmrzlinu do ní přesuňte.

3

Rozkrájejte grep na kousky a zlehka z nich vymačkejte šťávu, měli byste získat až 200 ml. Zachycenou šťávu asi patnáct až dvacet minut vařte v malém rendlíku s medem tak, aby měla konzistenci sirupu. Zamíchejte vymačkané grepy a nechte vychladnout.

4

Asi deset minut před podáváním vyndejte zmrzlinu z mrazáku. Nakrájejte ji na plátky a přelijte připraveným sirupem z medu a grepu a ozdobte lístky máty.

Něco navíc: Jogurt můžete zamrazit až týden dopředu, medovo-grepový přeliv připravte maximálně den předem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč