Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtové slepičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1780 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 204 g
Tuky 93 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na vynikající velikonoční zákusek nepotřebujete ani moc času, ani moc nádobí. Stačí smíchat pár ingrediencí, strčit do trouby a pak čekat, až zavoní.

Suroviny

jogurt bílý 1 kelímek
200 g
vejce 1 ks
sůl ½ ČL
krupicový cukr ½ kelímku
slunečnicový olej ½ kelímku
jemně nastrouhaná z 1 citronu
+ navíc na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
na vymazání formy
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy vyklopte jogurt a rozšlehejte ho s vejcem a solí. Přidejte krupicový cukr (jako odměrku použijte prázdný kelímek od jogurtu). Vmíchejte olej, citronovou kůru a postupně mouku prosátou společně s kypřicím práškem do pečiva.

2

Těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě 15 minut. Pak snižte teplotu na 160°C a pečte dalších 30 minut.

3

Po upečení vyjměte z trouby, nechte 10 minut chladnout, poté vyklopte a dejte na mřížku úplně vychladnout. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín