Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3366 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 138 g
Tuky 260 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tymián skvěle podtrhne chuť neobvyklé chlebové náplně.

Suroviny

máslo 140 g
studené na vymazání
plus na vál
sůl špetka
1 ČL
pomerančový tymián nasekané lístky
Na náplň
zlatý sirup 4 PL
rozmixovaný
mandle plátky 2 PL
2 ČL
pomerančový tymián nasekané lístky

Postup

1

1 Do prosáté mouky se solí nastrouhejte máslo. Přidejte tymián a nožem promíchejte na drobenku. Vidličkou vmíchejte žloutky a trochu studené vody. Těsto krátce prohněťte rukama, vypracujte kouli a v mikrotenovém sáčku ji dejte na 2 hodiny do chladničky.

2 Na pomoučněném válu vyválejte těsto na sílu 3 mm. Koláčovou formu vymažte máslem a včetně boků ji vyložte těstem. Přečnívající okraje odřízněte, kousky těsta si nechte na ozdobu. Dno korpusu propíchejte vidličkou.

3 Spojte přísady na náplň a rozetřete ji do koláče. Poklaďte ozdobně vykrojenými odřezky těsta a pečte 25-30 minut dozlatova. Podávejte teplý i studený.

Recept je převzatý z knihy Vaříme s bylinkami. Autorka: Jekka McVicarová.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín