Krémová polévka je vždycky dobrý nápad. Pohladí, potěší a zahřeje. Dodejte jí francouzský šmrnc sýrem brie a čerstvým tymiánem. Bageta k podávání samozřejmě nesmí chybět!
Suroviny
Postup
V hrnci zahřejte máslo a olej, vsypte cibuli a za občasného míchání opékejte dosklovita. Přidejte postupně česnek, pórek, mrkev a brambory, každý druh zeleniny chvíli v hrnci opékejte. Přidejte tymián, sůl, pepř a zalijte vývarem.
Přiklopte a vařte 15 minut nebo do změknutí zeleniny. Sýr nakrájejte na kostičky a vložte do polévky se smetanou a rozmixujte dohladka. Pokud máte málo výkonný mixér, můžete preventivně ze sýra skrojit tužší kůrku.
Navrch polévky vložte tenké plátky sýra, pokud chcete, aby se trochu roztékaly, dejte talíře na pár vteřin pod gril. Posypte lístky tymiánu a pepřem. Podávejte s pečivem.
NĚCO NAVÍC
Sýr polévku především zjemňuje. Pokud chcete, aby se více odrazil v chuti, použijte vyzrálý
a aromatický kousek. Brie můžete nahradit i camembertem nebo jeho českou plísňovou obdobou.