Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křídla po vietnamsku
Křídla po vietnamsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křídla po vietnamsku

4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4445 kcal
Bílkoviny 303 g
Sacharidy 233 g
Tuky 252 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křídla můžete i péct v troubě na 200 °C asi 50 minut, ale nebudou mít tu omamnou kouřovou příchuť z venkovního grilu.

Suroviny

nahrubo nakrájený
nakrájená nahrubo
zázvor (čerstvý) 7 cm
nadrobno nakrájený
jarní cibulka 3 PL
bílé části, nadrobno nakrájené
citronová tráva 3 PL
nahrubo nakrájené spodní části
třtinový cukr 3 PL
rybí omáčka 80 ml
limetová šťáva 3 PL
sůl mořská
nahrubo nasekané
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný

Postup

1

Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a vyhoďte (resp. použijte třeba na vývar). Omyjte zbylá křídla pod tekoucí studenou vodou a osušte.

2

V robotu rozmixujte česnek, šalotku, zázvor, jarní cibulku, citronovou trávu, cukr, rybí omáčku, limetovou šťávu a arašídový olej dohladka. Směs smíchejte s křídly, dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přes noc marinovat.

3

Předehřejte gril na střední teplotu. Vyjměte křídla z marinády, ale zbylou marinádu si ponechte na potírání. Rozložte křídla na gril, osolte a za občasného otáčení každých pár minut a potírání grilujte 25–30 minut. Měla by být uvnitř měkká a zvenku zlatavá.

4

Při podávání křídla posypte arašídy a koriandrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...