Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křídla s tequilou a limetou
Křídla s tequilou a limetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křídla s tequilou a limetou

4.9/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3196 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 38 g
Tuky 212 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete si připravit sicilskou variantu – místo tequily dejte grappu a limetu nahraďte citronem.

Suroviny

omytá
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 ČL
čerstvý
fenyklová semínka 1 ČL
nahrubo drcená
drcená, sušená
olivový olej panenský 2 PL
Na omáčku
strouhaná
limetová šťáva 100 ml
+ k podávání
tequila 60 ml
agávový sirup 2 PL
lze nahradit medem
máta
nasekaná, lze nahradit petrželku, na ozdobení

Postup

1

Křídla posypte tymiánem, fenyklem, chilli, promíchejte s olivovým olejem a upečte je rozložené v jedné vrstvě na plechu při 180 °C doměkka; trvá to asi 45 minut.

2

Na omáčku smíchejte limetovou kůru a šťávu, tequilu, sirup nebo med, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře. Horká upečená křídla do ní dejte na 30 minut.

3

Pak je dejte zpátky do trouby pod gril na 10 minut zkaramelizovat. Mezitím zbylou marinádu svářejte 8 minut dohusta a pokapejte křídla. Posypte mátou a podávejte se skrojkem limety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...