Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou
Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4-8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4067 kcal
Bílkoviny 213 g
Sacharidy 96 g
Tuky 303 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete hosty navnadit, polechtat jejich mlsné pohárky? Tak jim dejte pidikoláčky. Jsou vtipné, malé a hotové za chviličku.

Suroviny

olivový olej 3 PL
vypeckované, na plátky
ančovičky (konzerva) 4 filety
olivový olej 3 PL
bazalka
či oregano, na ozdobu
pažitka
na ozdobu
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte oba druhy mouky, 1 lžíci oleje, osolte a přidejte trošku vody. Vytvořte těsto, které se nebude lepit na pracovní plochu a bude možné z něj vytvořit kuličku, aniž by praskala. Vytvarujte 8–10 kuliček, každou zploštěte a na pánvi opečte na dvou lžících oleje.

2

Rajče zbavte slupky, šťávy a semínek a nasekejte je na drobné kostičky. Smíchejte s olivovým olejem, bylinkami, solí a pepřem.

3

Ančovičky podle potřeby opláchněte vodou a osušte; přepulte.

4

Na každý koláček posaďte půlku ančovičky, rajčatovou směs a plátky oliv. Hotové jednohubky ozdobte pažitkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...