Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičné trojhránky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Pro 6 osob nebo 4 dospělé a 4 děti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 315 g
Tuky 78 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajímavá příloha z kukuřičné mouky a podmáslí, která nezabere moc času.

Suroviny

+ trocha na vymazání
malá, najemno nakrájená
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
lze nahradit stejným množstvím mléka s citronem
vejce 2 ks

Postup

1

Předehřejte troubu na 230 stupňů. Máslem vymažte koláčovou formu o průměru 23 cm nebo pánev vhodnou do trouby. Zbytek másla rozehřejte v jiné pánvi a osmahněte na něm doměkka cibuli, trvat by to mělo asi pět minut.

2

Mezitím dejte suché suroviny do velké mísy. Vejce smíchejte v jiné nádobě s podmáslím a osmahnutou cibulkou. Směs nalijte na suché ingredience a promíchejte dohromady na těsto.

3

ěsto přesuňte do formy nebo pánve a uhlaďte nožem. Pečte pětadvacet až třicet minut dozlatova - špejle zapíchnutá doprostřed by po vytažení měla zůstat čistá. Po vyndání z trouby nechte deset minut chladnout, pak vyklopte, nakrájejte na klínky a podávejte.

Něco navíc: Kukuřičný chléb můžete připravit až dva dny dopředu, ve vzduchotěsném obalu vydrží měkký. V mrazničce ho můžete skladovat až měsíc.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

05.03.2010 13:52
Robila som v tortovej forme večer, neodolatelne rozvoniaval nocou, ako chladol..... Robila som ho s kukuricnou a spaldovou mukou. Chutil vsetkym. Podavala som ho k veceri namiesto chleba k hustej cicerovej polievke. Doporucujem.

Apetit magazín