Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na krvavých pomerančích

Kuře na krvavých pomerančích

4.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4156 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 362 g
Tuky 228 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduše geniální a geniálně jednoduché jídlo. Může zafungovat jako snadná večeře během týdne i jako slavnostní nedělní oběd! Krvavé pomeranče poskytují efektní vzhled, ale když je neseženete, s těmi obyčejnými se skvělá chuť nezmění.

Suroviny

horní
2 na plátky + štáva z 1-2 dalších
koření pěti vůní 1,5 ČL
olivový olej 2 PL
med 2 PL
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný nebo nadrobno nakrájený
česnek 3 stroužky
drcený
sůl 1 špetka
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Všechny suroviny kromě petržele dejte do uzavíratelného sáčku a protřeste a promněte. Nebo prošlehejte vše kro- mě petržele, kuřete a plátků pomeranče v misce. Pak přidejte plátky a kuře
a promíchejte. (Takto si kuře můžete připravit a naložit i den předem.)

2

Vše přesuňte do pekáčku, plátky pomerančů vsuňte pod nebo mezi kuřecí kousky. Pekáček dejte do trouby a pečte 40–45 minut. Průběžně potírejte kuřecí kousky výpekem. Podávejte posypané petrželkou, nejlépe s rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč