Tohle vtipné jídlo jsme odkoukali v jedné z kuchařek Uty Uhlemannové z německé strany Krušných hor. Zeleninu můžete různě obměňovat, popřípadě doplnit nasekanými bylinkami či spařenými kopřivami.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C.
Bramborové těsto na nádivku připravte podle návodu na obalu a vmíchejte do něj vejce, mraženou mrkev s hráškem i kukuřici, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem, podle chuti dosolte. Směsí vyplňte vymytou a vysušenou dutinu v celém kuřeti. Nohy kuřete svažte kuchyňským provázkem. Ze zbylého těsta vytvarujte kulaté knedlíky (nám jich vyšlo 5 a hypotetických 7 se přitom vešlo do kuřete).
Kuře položte do pekáče, zvenčí osolte a ochuťte uvedeným kořením a poklaďte plátky másla. Kolem naskládejte knedlíky a pečte cca 1,5 hodiny, až půjde maso dobře od kostí a kuře bude zlatavé. Podávejte posypané nasekanými bylinkami, třeba hladkolistou petrželkou a/nebo tymiánem. Můžete doplnit listovým salátem.