Luxusní drůbeží polévka, která vydá i za samostatný chod.
Suroviny
Postup
V pánvi nebo woku rozpusťte máslo, přidejte pórek a zázvor a osmahněte. Ztlumte plamen, přidejte mleté mandle, mrkev, celer, hrášek, kuře, sůl, pepř a muškátový oříšek a na velmi mírném ohni opékejte za stálého míchání, dokud kuře není propečené.
Sejměte z ohně, nechte chvíli zchladnout a směs přesuňte do mixéru. Mixujte asi 2 minuty a postupně přilévejte vývar nebo vodu a umixujte úplně dohladka. Krém přelijte do vypláchnuté (čisté) pánve nebo hrnce a za občasného míchání přiveďte k varu. Snižte teplotu a postupně vmíchejte smetanu. Vařte 2 minuty a stáhněte z ohně. Podávejte s opraženými mandlemi a snítkou natě petržele nebo celeru.
NĚCO NAVÍC
Pokud se bojíte, že mleté mandle při opékání připálíte, podlijte po chvíli obsah pánve trochou vývaru a směs duste doměkka. Stejně můžete opékat místo mletých mandlí lupínky a směs před mixováním chvíli povařit.