Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dávku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 301 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 57 g
Tuky 1 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kysané zelí je skvělé za studena, tedy bez tepelné úpravy, ale i zatepla. Hodí se do polévek, nebo z něj můžete připravit skvělou přílohu k pečenému masu nebo k zabijačkovým specialitám. Takové je například kyselé zelí na cibulce. Jeho příprava je extrémně jednoduchá a rychlá.

Suroviny

větší
zelí kysané 500 g
voda 250 ml
sůl

Postup

1

Cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme.

2

Do hrnce dáme kysané zelí, které nemusíme propírat, pouze vymačkáme šťávu.

3

Přidáme cibuli a zalijeme částí vody.

4

Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.

5

Pak zelí podle chuti dosolíme a dochutíme krupicovým cukrem.

6

Ve zbytku vody rozmícháme mouku a vlijeme do hrnce se zelím.

7

Zelí ještě asi 10 minut provaříme.

8

Hotové zelí podáváme třeba s jelítkem či jitrnicí a bramborem. Dobrou chuť.

Ilustrační foto: Pexels.com

Apetit magazín