Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1788 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 202 g
Tuky 86 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sametově hebká

Suroviny

oloupané, nakrájené
nebo hodně tučná zakysaná smetana
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
na tenká kolečka
strouhaný
tymián
listy na ozdobení, lze vynechat

Postup

1

V mírně osolené vodě uvařte brambory doměkka (asi 10–15 minut). Důkladně je sceďte a rozšťouchejte s crème fraîche. Osolte, opepřete a udržujte teplé.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a na středním ohni 5 minut opékejte pórek. Přilijte trošku vody a duste ještě 1–3 minuty. Pórek vmíchejte spolu s parmazánem do kaše. Chcete-li, podávejte posypané lístky tymiánu.

NĚCO NAVÍC
Kaše je jemně nakyslá. Kdo není příznivcem této chuti, crème fraîche nahradí 150–200 ml smetany ke šlehání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč