Masové koule patří mezi nejoblíbenější jídla malých i velkých. Podávejte je s křupavým pečivem, s těstovinami nebo s noky. Co zbude, zapečte druhý den do baget!
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 200°C. V míse promíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, pesto a 1/4 česneku. Nahrubo nasekejte polovinu svazku oregana a přidejte do mísy. Promíchejte. Z masové směsi vytvarujte kuličky o průměru zhruba 5cm.
V pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej, vložte masové koule a na středním plameni je opékejte a průběžně otáčejte tak, aby byly opečené ze všech stran. Vyndejte je z pánve a odložte stranou. Do uvolněné pánve vsypte cibuli a zbývající česnek a opékejte 2 minuty, dokud obojí nezměkne a nezesklovatí. Přilijte passatu, osolte a opepřete a přiveďte k varu. Vraťte do pánve kuličky, poklaďte je plátky mozzarelly a posypte zbylým oreganem.
Zapékejte v předehřáté troubě 15–20 minut, dokud nebude sýr bublat. Podávejte ozdobené pestem a bazalkovými lístky.