Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové kuličky a fazole v rajčatové omáčce
Masové kuličky a fazole v rajčatové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové kuličky a fazole v rajčatové omáčce

4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3976 kcal
Bílkoviny 390 g
Sacharidy 212 g
Tuky 212 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové kuličky a rajčatová omáčka? Skvostná kombinace. Fazole v rajčatové omáčce? Osvědčená klasika. Když obě tyto věci spojíte, je to jasná trefa do černého!

Suroviny

Na masové kuličky
olivový olej
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
prolisované
na kostičky
mléko 120 g
prosciutto 4 plátky
nakrájené najemno
strouhaný
oregano 1 ČL
fenyklová semínka 1 ČL
drcená
nastrouhaná
vejce 1 ks
Na omáčku
olivový olej 1 PL
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
prolisované
rajčatová pasta 3 PL
rajčatová omáčka hotová 1 sklenka
vývar hovězí 250 ml
fazole cannellini 400 g
rozmarýn 1 snítka
strouhané
bazalka
lístky na ozdobení

Postup

1

Na masové kuličky rozehřejte ve velké pánvi trochu olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli, pak přidejte česnek a opékejte necelou minutu. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

2

V míse smíchejte maso, chléb zvlhčený mlékem, prosciutto, parmazán, koření, citronovou kůru a vychladlou cibuli s česnekem. Přidejte vejce, propracujte do jednolité směsi a tvarujte z ní kuličky o velikosti vlašského ořechu. Do pánve přilijte 2 lžíce oleje a opékejte a otáčejte na něm kuličky cca 4 minuty, aby rovnoměrně zhnědly. Pak je přemístěte do pekáčku.

3

Troubu rozehřejte na 220°C. Připravte omáčku. Pánev vraťte na sporák a na výpeku a oleji opečte cibuli. Pak přidejte česnek, rajčatovou pastu, hotovou omáčku a vývar. Přidejte fazole a rozmarýn. Promíchejte a na mírném ohni 15 minut vařte.

4

Omáčku i s fazolemi přelijte přes kuličky, posypejte strouhanou mozzarellou a vložte na 15 minut do trouby, až se sýr rozteče a zezlátne. Ozdobte bazalkou. Podávejte třeba s bagetou, potřenou máslem, zapečenou v troubě dokřupava a posypanou čerstvými sekanými bylinkami (např. směsí petrželky a bazalky či pažitky).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč