Po bohatých Vánocích vás to táhne spíše k nutričně vyváženějším a zdravějším pokrmům? Tenhle obilný salát je originální, chutný a výživný. A medový losos? Naše nová redakční závislost!
Suroviny
Postup
Kroupy propláchněte a dejte vařit podle návodu na obalu. Vařte dokřupava na skus, asi 15 minut. Slijte je a zatím odložte.
Cuketu podélně rozřízněte a nakrájejte na tenké plátky, cibuli nakrájejte na tenké proužky. V míse smíchejte ocet a cukr, až se cukr rozpustí, osolte a opepřete. Do nálevu vložte cuketu a cibuli a nechte marinovat.
Troubu rozehřejte na 200°C. Na lososa v misce rozšlehejte papriku, med a olej. Filet položte na plech vyložený pečicím papírem a důkladně potřete vzniklou glazurou. Posypte vločkovou solí, vložte do trouby a pečte cca 15 minut, aby byl losos středně propečený. Pak vyndejte z trouby, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout.
Mezitím spařte mražený hrášek. Prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vzniklou zálivku vmíchejte do uvařených krup. Cibuli a cuketu vyjměte z marinády, nechte okapat a přidejte do krup společně s hráškem. Salát naservírujte na talíř, na něj položte rybu, ozdobte lístky petrželky, plátky citronu a podávejte.