Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexická polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1684 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 126 g
Tuky 91 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé Mexiko v podobě vydatné zeleninové polévky, která vás zaručeně zahřeje. Jemná chuť chilli a zeleniny v dokonalé kombinaci s kvalitním vývarem jsou základem tohoto jídla, které oceníte nejen jako polévku, ale také jako náhradu rychlého hlavního jídla. 

Suroviny

uzená
olivový olej 3 PL
viz níže ve výčtu surovin
mražená
na proužky
nahrubo nakrájená
řapíkatý celer
proužky
na kostičky
rajčatová passata - pyré 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
koriandr čerstvý hrst
čerstvý
strouhaný
nakrájené na proužky

Postup

1

Kuřecí stehna dejte do velkého hrnce, přidejte kostku bujonu a zalijte přibližně litrem a půl vody. Přiveďte k varu, pak trochu ztlumte teplotu a nechte zhruba půl hodiny bublat.

2

Vyjměte stehna a oberte maso; vývar slijte stranou.

3

V hrnci rozpalte olej a vsypte do něj zeleninu. Opékejte ji deset až patnáct minut a pak ji zalijte vývarem.

4

Přisypte obrané maso, přidejte pyré, osolte a opepřete. Polévku ještě trochu prohřejte, vmíchejte čedar – a potom už podávejte, posypané čerstvým koriandrem a s proužky tortilly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

19.09.2009 11:32
Manžel často na otázku, jakou mám uvařit polévku, odpovídal, že mexickou, vtipálek. Pak jsem narazila na tento recept a od té doby mexickou polévku opravdu vařím, je výborná. Jenom nevím, jestli mi to dnes projde bez tortily.
10.09.2007 20:33
Recept se nachází v č.7/06, str.22

Apetit magazín