Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený jahodový dort

Nepečený jahodový dort

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2031 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 347 g
Tuky 49 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

lze nahradit i jiným sezónním ovocem, např. meruňky, maliny, boruvky

Postup

1

V libovolné formě (já používám kruhovou o průměru 26 cm) vyložíme dno a boky potravinovou fólií.

2

V takto vyložené fólii vyskládáme na dno 1/2 piškotů, mohou zůstat i menší mezery. Na piškoty rozložíme polovinu rozkrájených, umytých jahod. Vše zalijeme směsí z 1,5 až 2 zakysaných smetan smíchaných s 1 vanilkovým cukrem. Směs osladíme podle vlastní chuti méně či více, rozetřeme ji stěrkou po celé ploše.

3

Celý postup opakujeme ještě jednou, vrstva piškotů, jahod a smetany. Na závěr můžeme poslední vrstvu smetany ozdobit podélně rozkrájenými jahodami.

4

Takto připravený dort přikryjeme potravinovou fólii a dáme vychladit. Nejlepší je na druhý den, kdy se všechny chutě promísí, bohužel u nás málokdy vydrží tak dlouho. Dort z formy nevyjímáme, krájíme ho přímo v ní, tím, že ji máme vyloženou si ji nepoškodíme. Přeji dobrou chuť!

Foto ilustračné, zdroj: Pexels.com

Autor: adriana1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...