Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Olivy k snídani
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3252 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 102 g
Tuky 269 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hlavně po noci plné silného španělského vína vám přijde vhod tahle snídaně na lžičku.

Suroviny

vejce 4 ks
sůl 1 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
veka 1 plátek
či jiné bílé pečivo
olivový olej panenský 4 PL
pepř
čerstvě mletý
pažitka
nasekaná

Postup

1

Do hrnce dejte vařit vodu, přidejte sůl a ocet. Chléb nakrájejte na kostičky a ty pak opečte na 2 lžících olivového oleje.

2

Až začne voda vřít, udělejte v ní vodní vír a do něj opatrně vyklepněte vejce jedno po druhém a vařte 4 minuty. Pak vejce vložte do pohárků.

3

Olivy nasekejte nadrobno, smíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a pepřem. Směs navršte na vejce, osolte, opepřete a posypte chlebovými kostkami a nasekanou pažitkou.

TIPY & TRIKY
Nevíte, jak na pošírovaná vejce? Pusťte si na www.apetitonline.cz video s Darinou – postup vám ukáže krok za krokem!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín