Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta z Pohorje
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 6 omelet

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3539 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 319 g
Tuky 185 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Piškotová omeleta (pohorska omleta) s brusinkami, specialita ze slovinského kraje Pohorje, si vás okamžitě získá.

Suroviny

vejce 9 ks
žloutky a bílky zvlášť
z bio citronu
Na náplň
nakládané
nebo víc, podle toho, jak ji máte rádi, ušlehaná
na poprášení

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180 °C. Žloutky utřete (ušlehejte) s oběma cukry do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh a spolu s moukou a citronovou kůrou jej zlehka spojte se žloutkovou pěnou.

2

Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olejem. Utvořte vždy kus od sebe šest stejných koleček – budoucí omelety (pokud máte formy o průměru okolo 12 cm, použijte je). Pečte ve vyhřáté troubě do žlutozlaté barvy zhruba 10–12 minut. Ještě teplé (!) piškotové placky přehněte a nechte vychladnout. Před podáváním je naplňte brusinkami, trochou ušlehané smetany, navrchu ozdobte další šlehačkou a vše poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín