Recept inspirovaný španělskou tortillou vykouzlí ve vaší kuchyni atmosféru slunného jihu.
Suroviny
olivový olej
1
PL
brambory
200
g
pokrájené
jarní cibulka
3
ks
paprika červená
½
ks
nakrájená
konzervovaná kukuřice
200
g
tuňák (konzerva)
100
g
vejce
4
ks
velká, rozšlehaná
pepř
sůl
Postup
1
V teflonové pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozpalte olej a opečte na něm brambory; trvá to asi dvanáct minut. Promíchávejte je, až zezlátnou. Přidejte cibulku i papriku a ještě chvilku smažte.
2
Vmíchejte kukuřici a tuňáka. Potom směs zalijte vajíčky a smažte na mírném ohni asi pět až osm minut, dokud vajíčka nezpevní. Vložte pod gril nebo do trouby rozpálené na 200 °C, aby povrch omelety zpevnil a zezlátl. Podávejte se salátem a kečupem.