Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékané hovězí se zeleninou
Opékané hovězí se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékané hovězí se zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1181 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 85 g
Tuky 51 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo známé z rychlého občerstvení si udělejte doma a budete příjemně překvapeni.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
po 200 g, zbavené tuku, na proužky
na růžičky
česnek 2 stroužek
na plátky
mražený hrášek 300 g
nebo cukrový
jarní cibulka 4 ks
na silná kolečka
pak čoi 3 ks
oddělené listy, na čtvrtiny, lze nahradit 300 g pekingského zelí, na větší kousky, případně listy špenátu

Postup

1

Ve woku či velké nepřilnavé pánvi pořádně zahřejte olej, vsypte proužky masa a 3–4 minuty opékejte dohněda. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

2

Brokolici a česnek vložte do pánve, zastříkněte vodou a na vysokém plameni 4–5 minut prohřívejte a obracejte, aby začaly měknout. Přidejte hrášek, cibulky a zelí či špenát, za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, pak vmíchejte omáčku hoisin a maso.

3

Rychle prohřejte, zdá-li se směs suchá, přidejte trochu vody. Jezte s nudlemi či rýží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín