Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou
Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2087 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 240 g
Tuky 73 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přijde vám kombinace sušené šunky a máku zvláštní? Nemusí. S pórkem, bílým vínem a smetanou ideálně doplní omáčku. Podávejte s širokými nudlemi.

Suroviny

pórek 2 ks
na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mák celý 1 PL
pappardelle 320 g

Postup

1

Na 2 lžících másla 5 minut opékejte 150 g sušené šunky, nakrájené na širší proužky, a 2 pórky, nakrájené na plátky. Osolte, opepřete, zalijte 50 ml bílého vína a zvolna vařte 5–6 minut.

2

Lžíci nemletého máku chvilku míchejte na nepřilnavé pánvi, až se rozvoní.

3

Pappardelle uvařené al dente dejte do pánve k pórku, přimíchejte 100 g zakysané smetany, mák a minutu zahřívejte. Na talířích ozdobte zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín