Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Výsledkem je skvělá pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru. Doporučujeme!
Suroviny
hlíva
500
g
česnek
2
ks
palice rozebraná na stroužky, nevyloupané
cibule
1
ks
větší, na kolečka
olivový olej
4
PL
máslo
2
PL
bylinky
1
hrst
ideální je rozmarýn, tymián, majoránka nebo šalvěj
sůl
pepř
hrubě mletý
Na kaši
brambory
400
g
varný typ B nebo C
celer
400
g
mléko
200
ml
máslo
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
zelené lístky např. polníček, k podávání
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kusy.
3
Houby vsypte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte.
4
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
5
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory s celerem doměkka; trvá to asi 20 minut.
6
Přidejte máslo, přilijte mléko, osolte a opepřete a rozšťouchejte na kaši.
7
Podávejte s pečenou hlívou a ozdobené zelenými lístky.
Komentáře
Pečená hlíva je vynikající. Kaši jsem nezkoušela.
Hlíva mi při pečení zhořkla, nevíte, čím to může být? děkuju
Milá Eliško, hlíva může zhořknout, pokud ji pečete příliš dlouho. Neztmavla příliš?