Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne ricce s bylinkovým pestem
Penne ricce s bylinkovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne ricce s bylinkovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1846 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 196 g
Tuky 81 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát má v tomto jídle výjimečně nařízenou tepelnou úpravu a mírné zavadnutí.

Suroviny

olej 1 PL
římský salát 6
listů
petrželka 2 hrsti
strouhaný
olivový olej 1 PL
tymián 1 ČL
čerstvý
rozmarýn 2 ČL
těstoviny 320 g
penne ricce
sůl
dle chuti

Postup

1

Na lžíci oleje zpěňte šalotku na měsíčky, přidejte 6 listů římského salátu na nudličky a míchejte ještě minutu. Rozmixujte 2 hrsti hladkolisté petrželky se 2 lžícemi strouhaného parmazánu, 1–2 lžícemi panenského olivového oleje, 3 lžícemi smetany a osolte.

2

Vmíchejte lžíci čerstvého tymiánu a 2 lžičky rozmarýnu nasekaného nadrobno. Scezené penne ricce smíchejte nejdříve se šalotkovou směsí a pak s bylinkovým pestem a troškou vroucí vody z těstovin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín