Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne s treskou, kapary a olivami

Penne s treskou, kapary a olivami

4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 898 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 36 g
Tuky 59 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčatová omáčka s vůní šalvěje těstovinám sluší.

Suroviny

olivový olej 4 PL
nasekaná
česnek 1 stroužek
kapary 1 PL
nasekané
treska 180 g
rajčatová passata - pyré 400 g
sůl
pepř
petrželka

Postup

1

Na 4 lžících panenského olivového oleje zpěňte nasekanou šalotku a stroužek česneku.

2

Přidejte lžíci nasekaných kaparů, černyé olivy nakrájené na půlky a míchejte další minutu.

3

Přidejte filet tresky nebo mořské štiky, nakrájený na kostky, a rajčatové pyré. Vařte 15 minut a pak opepřete, případně dosolte.

4

Smíchejte s penne a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín