Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3003 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 375 g
Tuky 127 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující rýžový salát nebo neobvyklá příloha k pečenému kuřeti.

Suroviny

rýže dlouhozrnná 350 g
nebo basmati
olivový olej
okurka ½ ks
nakrájené
pokrájené
Na zálivku
hořčice kremžská 2 PL
máta 3 PL
čerstvá
olivový olej 6 PL
sůl
pepř

Postup

1

Ve větším množství osolené vody uvařte rýži. Sceďte ji a promíchejte s trochou olivového oleje.

2

Oloupejte nebo okrájejte kůru z pomerančů a ostrým nožem vykrájejte dužinu mezi dělicími membránami. Ze zbytků vymačkejte šťávu a dejte ji stranou na zálivku.

3

Rýži, kousky pomeranče, slité olivy, okurku a celer spolu promíchejte ve velké míse. Pomerančovou šťávu prošlehejte s hořčicí, mátou, olivovým olejem, solí a pepřem. Přelijte přes rýži, důkladně promíchejte a ochutnejte, případně dochuťte. Nechte v chladu až do podávání.

4

Podávejte samostatně nebo k medovému kuřeti.

Apetit magazín