Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pórkové koláčky se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3180 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 192 g
Tuky 236 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé ihned po upečení i studené. Pokud vám zbude trochu náplně, snězte ji na topinkách, toustech nebo s těstovinami.

Suroviny

pórek 1 ks
menší, podélně rozpůlený, omytý a na plátky
koriandr čerstvý ¼ ČL
mletý
sůl a pepř
gouda 100 g
hrubě nastrouhané
strouhaný
vejce 1 ks
prošlehané se lžící mléka

Postup

1

Připravte náplň. V pánvi rozpusťte máslo a minutu až dvě opékejte pórek. Ochuťte muškátem, koriandrem, solí a pepřem. Vlijte smetanu a nechte přejít varem. Stáhněte z ohně a po vychladnutí vmíchejte sýry. Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Těsto rozdělte napůl a vyválejte dva pláty tak, abyste z prvního mohli vykrojit čtyři kola o průměru 12 cm a z druhého 4 větší kola o průměru 14 cm. Menší kola rozložte na plech vyložený papírem na pečení a rozdělte na ně náplň 1 cm od okraje těsta.

3

Volné okraje potřete rozšlehaným vejcem a přes náplň položte větší kola těsta. Okraje dobře spojte, vytvarujte a pak ještě vykrojte ozdobnou formičkou. Vršky ozdobně nařízněte a povrch také potřete vejcem.

4

Pečte v předehřáté troubě 30–35 minut dozlatova a nechte 5 minut odpočinout.

NĚCO NAVÍC
Goudu zaměňte za čedar, ementál, nivu, ovčí sýr, fetu… Koláčky po naplnění můžete zamrazit na později.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč