Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pórkovo-slaninové rizoto z trouby

Pórkovo-slaninové rizoto z trouby

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4208 kcal
Bílkoviny 568 g
Sacharidy 16 g
Tuky 200 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

pórek
lze nahradit jarní cibulkou
rýže
vývar 4
sůl
pepř
olivový olej
hrášek

Postup

1

Na oleji opečeme slaninu cca 2 minuty, přidáme nakrájený pórek, opékáme asi 5 minut, než změkne. 

2

Poté vmícháme asi 2 hrnky rýže a minutu opékáme. Zalijeme 4 hrnky vývaru a vložíme do trouby. 

3

Každých 10 minut promícháme, než rýže změkne a nasákne. 

4

Poté vmícháme hrášek a ještě 2 minuty pečeme. Nakonec vmícháme sýr a citronovou kúru. Osolíme, opepříme.

Foto ilustračbí, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: stoffard

Apetit magazín