Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky
Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

4.6/5 Počet hodnocení: 19
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2796 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 360 g
Tuky 96 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si chutné rizoto s dvěma druhy sýrů, špenátem a křupavými piniovými oříšky. 

Suroviny

rýže arborio 370 g
vývar kuřecí 1 120 ml
horký
najemno nastrouhaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mladé lístky
lze nahradit balkánským sýrem, rozdrobený
piniové oříšky 50 g
lze nahradit sekanými ořechy, opražené

Postup

1

1 Rýži upečte s vývarem podle základního receptu (trvá to čtyřicet minut při 180 °C v elektrické troubě, respektive 160 °C v horkovzdušné).

2

Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce osolte, opepřete, vložte špenát, sýr a piniové oříšky, promíchejte, aby se máslo rozpustilo. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.

Apetit magazín