Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2562 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 165 g
Tuky 97 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Troška cukru ve vývaru podtrhne chuť vařené zeleniny.

Suroviny

vývar kuřecí 250 ml
suché
celer 1 ks
řapík očištěný a překrojený
mrkev 1 ks
oloupaná a nakrájená nahrubo
oloupaná a rozpůlená
bez kostí a kůže
oloupaný
pak čoi 3 ks
hlávky
sůl
cukr 1 kostka
Na zálivku
limetová šťáva 2 PL
limetková šťáva citronové, pomerančové
olivový olej 5 PL
sůl
lze vynechat
sezamová semínka 2 PL
opražené

Postup

1

Prvních šest ingrediencí dejte do hrnce a přiveďte k varu. Po 10 minutách vložte kuřecí prsa, počkejte, až začne tekutina opět vřít, a pak stáhněte plamen na minimum. Přikryjte poklicí a velmi zvolna 10 minut vařte. Stáhněte z ohně a nechte ještě 10 minut stát. Mezitím prošlehejte všechny suroviny na zálivku.

2

Maso vyjměte a uchovejte teplé. Zeleninu vyberte sítkem a vyhoďte. Do vývaru přidejte kostku cukru, případně trochu vody a sůl, a přiveďte k varu. Vložte chřest a vařte ho na skus 5–8 minut; záleží na síle výhonků. Chřest vyberte, krátce zchlaďte v vodě s ledem a nechte okapat. Nakonec ve vývaru asi 3 minuty povařte čínské zelí; rovněž ho krátce zchlaďte. Zelí, chřest a pokrájené kuře podávejte společně; vše přelijte zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín