Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře pečené na plechu s květákem
Kuře pečené na plechu s květákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře pečené na plechu s květákem

4.3/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2375 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 56 g
Tuky 165 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recepty z jednoho hrnce či plechu mají neskutečné kouzlo. Chutě a vůně všech surovin se krásně propojí a zintenzivní. Stačí přidat jednoduchý jogurtový dip s bylinkami, čerstvou bagetku a hostina je na světě.

Suroviny

koriandr mletý 1,5 ČL
paprika mletá uzená 1,5 ČL
kajenský pepř 1 špetka
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
rozdělená na horní stehno a paličku
květák 1 hlava
rozdělená na růžičky
nakrájená na čtvrtky
Na jogurtovo-bylinkový dip
máta 2 PL
nasekaná
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
+ pár kapek navíc
česnek 1 stroužek
nastrouhaný
K podávání
bageta

Postup

1

Rozehřejte troubu na 220 °C. Ve velké míse prošlehejte mletý koriandr, mletou uzenou papriku a kajenský pepř s 1,5 lžící oleje, solí a pepřem. Do mísy vložte kuřecí díly a obalte je ve směsi koření a oleje. Kuře rozložte na plech kůží nahoru, vložte do trouby a pečte 15 minut.

2

Do mísy dejte zbylý olej, šalotky a větší špetku soli. Přihoďte růžičky květáku (můžete přidat i pěkné neovadlé listy) a také je ve směsi obalte. Vyjměte plech z trouby a rozložte květák okolo masa.

3

Vraťte do trouby a pečte dalších 30 minut, až kuře a květák zezlátnou. Zeleninu během pečení promíchejte, aby se opekla ze všech stran, kuřecí stehna otočte.

4

Mezitím připravte dip: Prošlehejte jogurt s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou a česnekem, osolte, opepřete. Do podávání uchovejte v chladu.

5

Kuře a zeleninu na talíři pokapejte výpekem a troškou citronové šťávy. Podávejte s jogurtovým dipem a jezte s bagetkou, kterou můžete vytřít zbylý výpek.

NA SVAČINU: SENDVIČ
Ze zbylého kuřete stáhněte kůži a oberte maso. Ciabattu rozřízněte na polovic a obě rozkrojené části pomažte bazalkovým pestem. Na spodní polovinu naskládejte 1–2 plátky rajčete a kuřecí maso, navrch položte silný plátek mozzarelly. Přiklopte druhou polovinou ciabatty. V této fázi můžete buď jen pevně zabalit, nebo navíc zapéct à la panini v sendvičovači. Pokud ho nemáte, rozehřejte v pánvi trošku olivového oleje. Vložte naplněnou ciabattu a opékejte, až spodek pečiva zezlátne a sýr se začíná lehce roztékat. Pak sendvič otočte, zatižte druhou pánví a opečte z druhé strany.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč