Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Radiatorri s fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1969 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 193 g
Tuky 101 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněná chuť fenyklu se dokonale odpíchne od svěžích citronů.

Suroviny

olej 5 PL
česnek 1 stroužek
na klínky
z poloviny citronu
rozmixovaná, bez kůrky
chilli sušené 1 špetka
těstoviny 320 g
radiatorri
sůl

Postup

1

Na 5 lžících oleje zpěňte rozmáčknutý stroužek česneku, vyhoďte ho a na olej dejte 2 fenykly na klínky. Opékejte dozlatova, přidejte šťávu z 1/2 citronu a osolte. Fenykl vyjměte.

2

Na oleji dozlatove opečte 50 g rozmixované ciabatty bez kůrky, vraťte fenykl, přidejte kůru z 1/2 citronu a špetku chilli.

3

Smíchejte s radiatorri, uvařenými al dente. Podávejte s pecorinem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín