Upečte rodině naše slané plněné rohlíčky. Tvarohové těsto je rychlé, příjemně vláčné, chutné a opravdu jednoduché!
Suroviny
Na těsto
tvaroh
125
g
měkký
mléko
4
PL
vejce
1
ks
olej
4
PL
sůl
1
ČL
mouka pšeničná hladká
300
g
+ na podsypání
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
Na náplň
máslo
1
PL
pórek
1
ks
menší, lze nahradit hrnkem jemně nakrájeného čínského zelí
krémový sýr
4
kostky
Na dokončení
vejce
1
ks
na potření rohlíčků
sůl mořská
hrubá, na posypání
Postup
1
VYPRACUJTE TĚSTO
Tvaroh rozetřete v míse s mlékem, vajíčkem a olejem. Přisypte prosátou mouku s práškem do pečiva, sůl a vše vypracujte ve vláčné těsto. Na pomoučněném vále pak ještě propracujte, aby bylo pružné. Zabalte do fólie a nechte chvíli v chladu odpočívat.
2
PŘIPRAVTE NÁPLŇ
Zeleninu lehce poduste na másle. Nechte trochu zchladnout.
3
NAPLŇTE A UPEČTE ROHLÍČKY
Těsto vyválejte do obdélníku a nakrájejte na osm čtverců. Ty poklaďte kousky sýra a podušenou zeleninou. Zaviňte je, potřete rozšlehaným vejcem a posypte solí. Rohlíčky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi čtvrt hodiny při 200 °C.
OBMĚŇTE NÁPLNĚ
- BROKOLICOVÁ Rozeberte brokolici na menší růžičky, povařte asi pět minut ve slané vodě, pomačkejte a smíchejte s lučinou. Dochuťte bílým pepřem.
- ŠUNKOVÁ Nadrobno nakrájenou šunku promíchejte s taveným sýrem a lučinou a jemně krájenou červenou cibulkou. Opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Upečte si vlastní croissant, surovin stačí málo(10 receptů)