S pečeným česnekem
Suroviny
sýr s modrou plísní
200
g
přes hrubé struhadlo
krémový sýr
200
g
žervé nebo cottage
jogurt bílý
3
PL
česnek
1
ks
celá palice
klíčky
mungo fazolí
sůl
pepř
cukr
špetka
Postup
1
Troubu rozehřejte na středně vysokou teplotu. Česnek zabalte do alobalu a půl hodiny pečte. Nechte vychladnout a pak vytlačte stroužky ze slupky.
2
Sýr rozetřete se žervé a zvláčněte jogurtem.
3
Dopepřete a dosolte, ale opatrně – plísňový sýr bývá hodně slaný. Chuť můžete ještě doladit špetkou cukru.
4
Česnek rozetřete plochým nožem nebo rozmělněte vidličkou a smíchejte s pomazánkou. Tu nakonec můžete posypat klíčky.