Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba v kokosové strouhance s ananasovou salsou
Ryba v kokosové strouhance s ananasovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba v kokosové strouhance s ananasovou salsou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4373 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 607 g
Tuky 182 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které můžete rozložit na komponenty: ananasovou salsu lze podávat i ke krevetám či kuřeti, rýži prakticky ke všemu – ladí třeba k pálivému jamajskému kuřeti jerk nebo k teriyaki omáčce. Zkuste to ale nejdřív všechno dohromady s rybou, je to povedená kombinace.

Suroviny

Na kokosovou rýži
rýže jasmínová 1,5 hrnku
sůl
citronová tráva 1 ks
nakrájený na kusy a podrcený (lze vynechat)
Na rybu
bělomasá ryba 4 filety
pevné, bez kůže (např. treska, halibut)
sůl
pepř
čerstvě mletý
limetová šťáva
na pokapání
kari koření 1 ČL
na obalení
vejce 2 ks
rozšlehaná
strouhanka panko 1 hrnek
rostlinný olej
na smažení
Na salsu
ananas ¼ ks
čerstvý, na kostičky
nadrobno
na kostičky
limetová šťáva 1 PL
koriandr čerstvý
listky na posypání
Na avokádovou omáčku
limetová šťáva
podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky nasekané

Postup

1

Na kokosovou rýži vsypte do rendlíku rýži, vlijte kokosové mléko a konzervu od mléka naplňte vodou a přilijte do hrnce. Přidejte sůl, špetku cukru a podrcené kusy citronové trávy, pokud používáte. Přiveďte k varu a občas zamíchejte, aby se rýže nepřichytila. Pak stáhněte plamen na minimum, přiklopte a vařte pomalu asi 20 minut. Odkryjte, načechrejte vidličkou, přiklopte a nechte před podáváním ještě 5 minut zakryté stát.

2

Zatímco se vaří rýže, připravte rybu. Filety osolte, opepřete, pokapejte limetovou šťávou. Smíchejte kari koření s hladkou moukou, do další misky dejte rozšlehaná osolená vejce a v poslední smíchejte strouhanku panko a kokos. Rybu obalte nejdřív v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v kokosové strouhance.

3

V rendlíku rozehřejte vyšší vrstvu oleje a osmažte filety dozlatova, cca 4 minuty z každé strany. Vyjměte a odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk.

4

Všechny ingredience na salsu promíchejte a odložte stranou.

5

Avokádo rozřízněte, zbavte pecky a vydlabejte dužinu. Rozmačkejte a smíchejte s limetovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem (nebo rozmixujte, pokud chcete omáčku zcela hladkou). Chcete-li tekutější konzistenci, přidejte trochu vody.

6

Na talíř dejte rýži a porci ryby, posypte salsou a podávejte s avokádovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč