Polévka z medvědího česneku je jarní vzpruhou, která vám dodá sílu. Uvařit ji zvládnete ze tří surovin. Potřebovat budete medvědí nebo podivný česnek, vývar a smetanu. Do polévky pak můžete vložit pošírované vejce nebo třeba uzeného lososa.
Suroviny
Postup
300 g medvědího česneku nakrájete a poduste v hrnci na olivovém oleji nebo másle.
Zalijte vývarem a vařte cca sedm minut na mírném ohni pod pokličkou.
Přelijte česnek a šťávu do mixéru a mixujte dohladka. Poté vše přelijte zpět do hrnce a zahřejte.
Přilijte smetanu a vařte do zhoustnutí.
Mezitím do mixéru vložte zbytek česneku s trochou vody a rozmixujte na pastu.
Pastu nalijte do polévky a promíchejte. Přidáním nepovařených bylinek bude mít polévka krásnou barvu a ostřejší chuť.
Dochuťe solí a pepřem a servírujte s pošírovaným vejcem.