Tuhle letní variantu snadno přeměníte v podzimní či zimní – pouze nahradíte čerstvé ovoce sušeným, vynecháte cider a místo chlazení drink zahřejete.
Postup
1
Ovoce omyjte a nakrájejte na půlky anebo čtvrtky, jak je libo. Sušené ovoce propláchněte horkou vodou. Do velkého džbánu vložte ovoce, přidejte melasu anebo cukr či sirup a dobře promíchejte.
2
Pak malým proudem přilijte červené víno a nechte 2 hodiny (ale klidně i přes noc) vychladit.
3
Před podáváním přilijte cider nebo sodu a přihoďte oloupaný a na půlměsíčky nakrájený pomeranč. Zlehka promíchejte. Naplňte sklenice ledem a zalijte sangrií.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 9x opojná sangria na letní party(9 receptů)
- 20x sladké meruňky(20 receptů)