Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s kuřecím masem a rajčátky
Těstoviny s kuřecím masem a rajčátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s kuřecím masem a rajčátky

4.1/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2642 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 225 g
Tuky 118 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka pro všední den, kdy není čas ztrácet čas, ale nechcete se odbýt namazaným krajícem chleba. Těstoviny s kuřecím masem a rajčátky jsou ideální volbou pro všechny, co si chtějí během pár chvil dopřát vyváženou a lahodnou teplou večeři.

Suroviny

těstoviny 400 g
krátké, sušené (my jsme použili cavatappi)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 4 PL
koření
oblíbené koření na kuře podle chuti (viz Něco navíc), ale nemusí být žádné
italské bylinky 1 ČL
tymián 1 PL
čersvé lístky + navíc snítky na ozdobení
česnek sušený 1 ČL
rajčata cherry 200 g
rozpůlená
1 koule nakrájená na tenké plátky
balzamico glaze
množství podle chut, domácí viz Něco navíc

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Sceďte a přitom uchovejte trochu vody z vaření.

2

Mezitím ve velké hlubší pánvi na silnějším ohni rozehřejte 2 lžíce oleje. Vložte osolené a opepřené, popřípadě i jinak okořeněné kuřecí řízky a opečte je z obou stran dozlatova a aby byly propečené. Odložte stranou.

3

Do pánve vsypte těstoviny a vlijte zbývající 2 lžíce oleje. Ochuťte sušenými italskými bylinkami, čerstvým tymiánem, česnekovým práškem, solí a pepřem. Vmíchejte rajčátka a trochu vody z vaření, poklaďte mozzarellou, přiklopte a 2–4 minuty prohřívejte, aby se sýr natavil. Podávejte s nakrájenými kuřecími řízky, pokapané balzamikovým glazé a ozdobené snítkami tymiánu.

NĚCO NAVÍC
My jsme zvolili směs koření taco seasoning, mleté uzené papriky a italských bylinek. Na balzamikové glazé prošlehejte v rendlíku 120 ml balzamikového octa, 50 g krupicového cukru a 2 lžíce medu. Svařte na poloviční objem. Nechte vychladnout v žáruvzdorné misce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč