Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky
Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4010 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 599 g
Tuky 90 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapivá a překvapivě návyková kombinace chutí. Treska v rajčatové omáčce s fazolovými lusky potěší milovníky ryb i příznivce zdravé výživy. 

Suroviny

olivový olej panenský 4 PL
česnek 3 stroužky
drcené
střední, nadrobno
dlouhá (jemnější), nadrobno
oregano 1 PL
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
treska 600 g
nakrájená na 8 velkých kusů (viz Něco navíc)
pečivo 6 plátků
4–8 plátků podle velikosti
rozdrobená
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
fazolky zelené 200 g
podle potřeby rozpůlené, uvařené v páře (mohou být i mražené)

Postup

1

V misce smíchejte 2 lžíce oleje a 1/3 česneku. Zbylý olej rozehřejte v hlubší pánvi na středním ohni.

2

Vsypte cibuli a polovinu chilli papričky, opékejte 5 minut do změknutí, asi 2 minuty před koncem přidejte zbývající česnek.

3

Vlijte rajčata, vsypte oregano a osolte. Přiveďte k varu. Oheň ztlumte na střední až mírný. Nepřiklopené vařte 10–12 minut, aby omáčka zhoustla.

4

Pak do omáčky vložte v jedné vrstvě rybu. Vařte 5–7 minut, aby se ryba provařila.

5

Mezitím potřete pečivo z jedné strany česnekovým olejem, potřenou stranou nahoru je rozložte na plech a pod grilem v troubě je opečte dozlatova.

6

Omáčku s rybou podle chuti osolte a opepřete, posypte fetou, petrželkou a zbývající chilli papričkou. Podávejte s česnekovými toustíky a fazolkami.

NĚCO NAVÍC
Tresku lze nahradit jinou mořskou bělomasou rybou, ze sladkovod- ních ryb pak třeba tilapií či pangasem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín