Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tropická zmrzlinová bomba
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2223 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 369 g
Tuky 63 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlinová bomba je dokonalý večírkový dezert a koruna všech oslav! Není složitá a dá se připravit předem. Vypadá i chutná skvostně a vystačí pro velké množství hostů. Co chtít víc?

Suroviny

Na banánovou zmrzlinu
střední, zralé (oloupané cca o váze 300–350 g)
hustá
limetová šťáva
z 1 limety
Na sorbet
+ případně pár lžic navíc
ananas 300 g
dužina ze zralého ananasu
mango 180 g
dužina ze zralého manga (z 1–2 ks podle velikosti)
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
mučenka 120 ml
pouze dužina z mučenky bez peciček (my jsme použili pyré)
třtinový
ovoce
exotické, na ozdobení – my jsme použili karambolu, kiwi a plody mochyně

Postup

1

Formu na biskupský chlebíček o rozměru 26 x 11 cm vyložte potravinářskou fólií, aby přesahovala a volnými cípy šlo na závěr přikrýt vršek formy. Zralé banány dejte do mixéru, přidejte všechny ostatní přísady na banánovou zmrzlinu a rozmixujte dohladka. Potom dejte umíchat do zmrzlinovače. Měkkou zmrzlinu z přístroje přendejte do chlebíčkové formy a uhlaďte. Formu vložte do mrazáku a nechte několik hodin tuhnout, nejlépe však přes noc.

2

Na sorbet uvařte cukrový sirup. Do rendlíku nasypte 125 g krupicového cukru, zalijte 125 ml vody a přidejte pár kapek citronové šťávy. Krátce vařte a míchejte, až se cukr rozpustí. Sejměte z ohně a nechte vychladit.

3

Ananas a mango nakrájejte na kostky. Vložte je do mixéru, přidejte pomerančovou šťávu, mučenku a vychlazený cukrový sirup. Rozmixujte a ochutnejte – pokud nebylo ovoce dostatečně zralé, můžete přidat ještě pár lžic cukru a znovu rozmixovat. Směs by měla chutnat o něco sladčeji, než je cílová chuť, zamrazení totiž sladkost výrazně utlumí. Pokud chcete směs absolutně hladkou, protřete ji přes síto, které zachytí případná vlákna z ananasu. Přidejte rum a zamíchejte.

4

Vlijte do zmrzlinovače a umíchejte. Čerstvě umíchaný sorbet nandejte na ztuhlou banánovou vrstvu a uhlaďte. Vršek přikryjte volnými konci fólie (ochrání povrch sorbetu před přemrzáním) a vraťte na několik hodin do mrazáku, aby celá bomba ztuhla.

5

Hotovou zmrzlinovou bombu nechte po vyndání z mrazáku chvíli povolit, pak pomocí fólie vyjměte z formy, překlopte na tác a fólii odstraňte. Ozdobte nakrájeným ovocem. Nůž nahřejte pod horkou vodou, osušte a pak jím krájejte dezert na plátky. Ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč