Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová líčka dušená s fazolemi, pastinákem a hruškami
Vepřová líčka dušená s fazolemi, pastinákem a hruškami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vepřová líčka dušená s fazolemi, pastinákem a hruškami

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2375 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 194 g
Tuky 116 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnost líček hned tak něco nepřekoná. Měkčí maso byste opravdu hledali marně. Inspirovali jsme se francouzskou kuchyní a podusili je s pastinákem a hruškami, výsledek je víc než delikátní!

Suroviny

fazole borlotti 150 g
sušené
líčka (viz Něco navíc)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
nakrájené na kolečka
hruškový džus 300 ml
nepřislazovaný nebo nepřislazovaná ananasová šťáva (může být fresh)
vinný ocet červený 2 PL
+ na dochucení
vývar kuřecí 750 ml
rozmarýn 2 snítky
tymián 2 snítky
oloupaný a nakrájený na 2–3cm kousky
velké, oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na kostky

Postup

1

Fazole den předem propláchněte a namočte v míse do studené vody.

2

Maso poprašte moukou smíchanou s trochou soli a pepře. V hlubokém kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje na středním až silném ohni a opečte maso ze všech stran dohněda. Vyjměte a dejte stranou, pak vlijte zbývající olej a vsypte cibuli, opékejte ji 10 minut doměkka a dozlatova.

3

Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Do kastrolu k cibuli vlijte hruškovou či ananasovou šťávu a ocet, přiveďte k varu a nechte pár minut bublat, zatímco budete obracečkou odškrabovat přípečky. Do kastrolu přilijte vývar, vložte bylinky a vsypte scezené fazole, prohřejte k varu a povařte 15 minut. Poté vložte do tekutiny maso, přiklopte a přesuňte kastrol do trouby na 2 hodiny.

4

Na konci pečení do obsahu kastrolu vmíchejte pastinák a pečte přiklopené dalších 30 minut. Odklopte, vmíchejte hrušky a dopékejte bez poklice 45 minut, aby maso a fazole pořádně změkly a tekutina zmenšila objem a mírně zhoustla. Dolaďte solí, pepřem a octem. Jako příloha se hodí bramborová kaše či šťouchané brambory i čerstvé pečivo.

NĚCO NAVÍC
Namísto líček lze použít 600–750 g libovějšího vepřového ramínka, nakrájeného na cca 5cm kostky.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč