Ideální večeře pro slaměné vdovce.
Suroviny
vepřová žebra
12
ks
vepřová, na menší kousky
BBQ omáčka
150
ml
kukuřice
1
konzerva
340 g
okurka
½
ks
na kostičky
chilli paprička
1
ks
červená, bez semen, nasekaná
cibule červená
½
ks
nasekaná
limetová šťáva
z 0,5 limety + strojky
sůl
pepř
Postup
1
Zahřejte gril. V hrnci osolené vody 15 minut povařte žebírka. Slijte a osušte. V pekáči obalte žebírka v omáčce, pak 8–10 minut grilujte (v troubě to bude trvat déle), v půlce obraťte. Žebírka by měla být propečená.
2
Ostatní přísady smíchejte v míse, osolte a opepřete.
3
Těsně před podáváním potřeste žebírky v pekáči tak, aby se rovnoměrně obalila v omáčce, pak maso rozdělte na talíře a podávejte se salátem a limetou.